Valintojen stoori vko 10 ja 11 (talotoiminta kiinni)

Heipparallaa.

Jälleen nuorisotalon ovet sulkeutuvat viikon ajaksi, sillä Ruoholahden nuorisotalon valtaa 6. luokkalaisille tarkoitettu tunne-, turva- ja päihdekasvatusmenetelmä Valintojen stoori 7.3 – 13.3 välisenä aikana.

Valintojen stoorissa keskustellaan tunnetaidosta, omista rajoista, kiusaamisesta ja päihteistä. Tavoitteena on kannustaa nuoria tekemään terveyttä ja hyvinvointia edistäviä itsenäisiä päätöksiä.

Klaari on suunnitellut menetelmän muiden toimijoiden kanssa sekä koordinoi toimintaa omalla alueellaan. Toiminta toteutetaan yhdessä alueen nuoriso-ohjaajien, koulun kuraattoreiden, seurakuntien, terveydenhoitajan, sosiaalialan opiskelijoiden sekä yläasteen tukioppilaiden kanssa.

Aiheesta järjestetään vanhempainilta kuudesluokkalaisten vanhemmille ja kutsu on lähetetty eteenpäin koulujen kautta. Illassa keskustellaan mm. näistä aiheista:

 

  • Miten keskustella nuoren kanssa omista rajoista, turvataidoista ja päihteistä
  • Yläasteelle siirtymisestä ja sen tuomista muutoksista nuoren elämään

 

 

Koulussa opettajan johdolla oppilaat pelaavat Nuortenlinkin Hukkaputki-peliä. Hukkaputki on verkossa pelattava interaktiivinen tarinapeli, joka on suunnattu 12–15-vuotiaille nuorille. Pelissä pohditaan mielenterveyteen ja päihteisiin liittyviä valintoja ja niiden seurauksia. Pelaaja pääsee itse vaikuttamaan pelin kulkuun tekemällä erilaisia valintoja tutuissa ja arkipäiväisissä tilanteissa. Peli avulla voit keskustella lapsen kanssa näistä asioista. Se toimii hyvin myös mobiililaitteella. Linkki peliin löytyy tästä: https://nuortenlinkki.fi/peli

 

Vanhempainiltaan ilmoittautumiset 9.3.2018 mennessä Ilona Saloselle, sähköpostiosoitteeseen ilona.salonen@hel.fi tai 050–464 9326. Tilaisuudessa kahvitarjoilu.